Üzlet, személyesen.
Üzlet, személyesen.
Üzlet, személyesen.

Mi a cégébresztő?


A Cégébresztő! formáját tekintve egy workshop.

Tudatosan felépített

  • szervezetállapot-felmérés
  • szervezetfejlesztés és erre felépített
  • változásmenedzsment támogatás

Vagyis végigkísérjük a szervezetet a kritikus időszakon, segítjük tiszta képet szerezni magáról, pozícióiról, lehetőségeiről, tennivalóiról. Támogatjuk a megfelelő döntések meghozatalát, a szükséges változtatások végig vitelét a teljes szervezeten, és a vezetés mellett állunk, amíg erre szükség lehet. A fenti struktúra modulokként is felfogható, ám tapasztalataink szerint a teljes folyamat végig vitele hoz eredményt.

Kinek is ajánljuk?

Olyan vállalkozásoknak, amelyek régóta egyfajta modellben dolgoznak és emiatt kicsit megfárad már a gépezet.
Változások előtt, alatt álló szervezeteknek, ahol az összeolvadás, vezetőváltás, generációváltás, névváltás, szétválás, új tevékenységi kör bevezetése, a szervezet jelentős átalakítása jelentenek gondot.

Fontos! A cégébredés sokszor nem kellemes! Ahogyan általában az ébredés sem mindig az. Álomvilágból eszmélünk rá a valóságra, és bizony nehéz belátnunk, hogy a „király olykor bizony félig, vagy tán teljesen meztelen”. Tudjuk, mert magunk is átéltük az érzést. De vigasztalhat a tudat, hogy ha sikerül a cégébresztőket (vagyis minket) meggyőzni, akkor valószínűleg az ügyfelekkel is könnyebben megy majd! Nem ígérünk tehát mást, mint  kérdéseket, kétkedést, néha kötözködést, de hát így küzdhetőek le a téves, torz percepciók és így bújhat elő a lényeg a sok oda nem való dolog közül.

Vannak már jó páran, akiket cégébreszthettünk.  (Ezek az esettanulmányok menüpont alatt találhatók).
Talán nem véletlen és semmiképpen sem titok, hogy velük azóta is élő, baráti a kapcsolat, hiszen nehéz korszakukba nyíltak meg nekünk, megható őszinteséggel tárták elénk múltjukat, jelenüket, így adva esélyt magunknak, nekünk, hogy rátaláljunk a jövőbe vezető útra. Minden cégébresztés más történet, más viszonyrendszer, más lehetőség halmaz, más értékrendszer, egyben azonban ugyanolyan minden eset: emberi történetekről van bennük szó.

Ezért is nagy felelősség minden, amit mondunk, amit javaslunk, amit kezdeményezünk. Nem is mertünk volna belevágni, ha előzetesen nem gyűjtünk össze fejenként 15 év tapasztalatot a vállalatszervezés tudásműhelyének számító multinacionális világban, magunkba szippantva mindent, amit itthon és külföldi élményeink során átélhettünk, megtapasztalhattunk. Rólunk valóban elmondható, hogy mi már mindent láttunk, ami egy cég életében helyzetként  megjelenhet: a piacvezető magányosságát, a csőd kijózanító adrenalinját, a cégegyesülés kulturális kollapszusát, a racionalizálási kényszer kreatív megnyilvánulásait, az emberi erőforrás menedzsment mélységeit, a piacra lépés dilemmáit, a válságkezelés kommunikációs kincsesbányáit. Cégébresztettjeink ebből a tapasztalat-raktárból választhattak és választhatnak közös gyakorlataink során.